Vår ö-luff

Tjena tjena!
 
Igår var det exakt en månad sedan jag och Max kom hem från vår nästa tre veckor långa semester i Grekland. Dags att blogga lite om resan då, hehe.
 
Maten, jag var inte alls förtjust av något på den grekiska tallriken. Visst skaldjuren var goda men smakade lika dant överallt. Slovkain njaaa. Däremot gyrosen (som gick att köpa för 20kr i varje gatuhörn) var jätte god. Tzatziki som både jag och Max är väldigt förtjusta i förstördes tyvärr på andra ön då vi fick in en som fräte på tungan, riktigt obehagligt.
 
Grekisksallad
 
Gyros
 
Havet, mmm vad kan man säga. Jag älskar medelhavet! Turkost vatten med småfisk att snorkla efter utan risk för stora farliga hajar! Svalkande utan att vara iskallt.
Kamari - Black beach
 
Red beach
 
Amorgos
 
Folket, grekerna på fastlandet och otrevliga, stressade och väldigt oserviceminded. Men på öarna, ett helt annat bemötande! Försäljarna var inte som i Turkiet när de står och skriker efter en utan de stod tyst och stilla i sin affär. Visst de gick ju en meter bakom heeeela tiden och fråga om man ville ha hjälp, men det är väl bara att räkna med.
 
Boende, vi fick hotellrum för 150kr/natten var, och då bodde vi allt mellan stuga och slott. På Paros hamnade vi 2km från stan i en källare medan både i Santorini och Naxos bodde vi med pool och 500-1000 meter till stranden. På Ios blev lite lurade, fick en hel lägenhet med kök, vardagsrum, badrum och sovrum för 150/natt. As bra tyckte vi, tills vi märkte att vi saknade varmvatten, stekpanna, soptunna, wifi, stekspade m.m
När man hoppade av i hamnen stod det alltid hotellinkastare som väntade på oss. Mellan 10-20 pers från olika hotell på olika delar på öarna och i alla prisklasser, riktigt smidigt!
 
Anna studios - Amorgos
 
Vårt hotell i Naxos
 
Båtarna, jag var ju helt säker på att man åkte i små mysiga fiskebåtar mellan öarna. Och att alla låg inom en timmes avstånd, FEL FEL FEL. Man åkte färjor som var dubbelt så stora som de som går mellan Sverige och Danmark var 20 minut. Färjorna tog mellan 4-7 timmar att åka och kostade mellan 250-600 stycket.
 
Minsta och snabbaste färjan, Sea Jets.
 
 
Så kommer fler detaljerade inlägg om varje specifik ö. Har ni frågor, bring it!
#1 - - Peter:

"Great white sharks live in almost all coastal and offshore waters which have water temperature between 12 and 24 °C (54 and 75 °F), with greater concentrations in the United States (Atlantic Northeast and California), South Africa, Japan, Oceania, Chile, and the Mediterranean"

Den är ju iofs inte så farlig men den är stor :)

Svar: Tack nu kommer jag aldrig våga bada igen!Tror faktiskt de hade fått upp en haj kusten utanför Ios när vi var där.. Men håller man sig 10 meter från stranden borde la allt gå bra ;)
Frida

Upp