Att bryta upp och gå vidare

Alltid tufft när man lämnar något eller någon man tycker om.
Igår tog jag steget att berätta för min chef om vår kommande flytt till Barcelona. Tänk att jag och Tilduzen haft dessa planer sedan i slutet av sommaren. Planen att ta pick och pack att börja om någon annastans. Chansen att få upptäcka nya platser och träffa nya människor. Skaffa egen lägenhet, verkligen stå på egna ben! Få chansen att faktiskt använda mig av de spanska kunskaperna jag samlat på mig under sex långa år!
Kommer vi leva som kungar första tre veckorna och sedan äta nudlar direkt ur kastrullen? Eller kommer vi á la lyxfällan style göra upp en budget och leva som två economistor?
 
Samtidigt kommer det bli jobbigt att lämna lilla lilla halmstad. Här har man ju sin grund. Sin famlij och vänner, de som få som faktiskt är kvar. Jag känner både att jag har allt och inget här. Allt att lämna och inget värt att stanna för. Det jag lämnar och dem jag lämnar kommer finnas kvar. Det är bara vi som försvinner och kommer någon vart.
Man är ju åldern nu då det är dags att gå vidare. Skolan är slut och man är egentligen inte bunden alls längre. Dock alltid lika jobbigt att säga hejdå och gå skilda vägar. Både med kärleken och med vänner. Det finns dem man träffar igen och dem som betytt allt och som sedan försvinner.
 
Vi människor är ju till naturen väldigt bekväma och hemmakära av oss. Det ligger som sagt i vår natur, och bland de flesta djur. Se bara på svanarna, de hittar sin partner sedan kan de tillsammans resten av livet. Grottmänniskorna lämnade inte sin grotta för skojs skull. 
Nu lever vi alla med drivet att komma vidare, att se och upptäcka så mycket som möjligt. Och all teknik som finns runt omkring oss har ju gjort världen mindre och mer lätttillgänlig.
Men sen finns de dem som aldrig kan nöja sig, som inte kan stilla det där suget i magen och det tror jag blir farligt i längden. Suget att hela tiden komma vidare, hitta någon/något lite bättre. De tillf'ällen man verkligen borde bryta upp och gå vidare är när man inte mår bra.
Jag kan med handen på hjärtat säga att det funnits flera tillfällen då jag kännt att jag varit så lycklig att jag hade kunnat död där och då. Det var inga märkvärdiga tillfällen. Att sitta i bilen tillsammans med någon man älskar, höra favoritlåten på radion och bara fyllas kärlek och lycka! Bara att känna att det viktgaste i livet är inte att ha allt utan att älska det man har av hela sitt hjärta.
 
Tillbaka till Barcelona, ni kanske märker att jag lätt tappar tråden och svävar ut.. Jag och Tildusen har samma tyck och tänk om det mesta. På våra senaste resor har vi båda haft samma prioriteringar. Vi har tex köpt och lagat egen mat eller ätit gatumat för att spara pengar och lägga det på drinkar eller kläder haha. Vi har sagt det att vi kan tänka oss att bo i ett råtthål första tiden bara vi kommer iväg! Vi är mer intresserade av att se och uppleva så mycket som möjligt än att leva flott!
 
4-☆:gt i Alanya
Pasta kokt i varmakoppen champinjon med ost och gurka
 
Äggröra med korv..
 
Pasta, ost & skinka - ketchup räddaren i nöden
 
Äter man såhär i London..
 
Har man råd med allt det här....
 
74 dagar kvar!
A piece of me ♥, Barcelona 2014 ♥ | | Kommentera |
Upp