Att bryta upp och gå vidare

Alltid tufft när man lämnar något eller någon man tycker om.
Igår tog jag steget att berätta för min chef om vår kommande flytt till Barcelona. Tänk att jag och Tilduzen haft dessa planer sedan i slutet av sommaren. Planen att ta pick och pack att börja om någon annastans. Chansen att få upptäcka nya platser och träffa nya människor. Skaffa egen lägenhet, verkligen stå på egna ben! Få chansen att faktiskt använda mig av de spanska kunskaperna jag samlat på mig under sex långa år!
Kommer vi leva som kungar första tre veckorna och sedan äta nudlar direkt ur kastrullen? Eller kommer vi á la lyxfällan style göra upp en budget och leva som två economistor?
 
Samtidigt kommer det bli jobbigt att lämna lilla lilla halmstad. Här har man ju sin grund. Sin famlij och vänner, de som få som faktiskt är kvar. Jag känner både att jag har allt och inget här. Allt att lämna och inget värt att stanna för. Det jag lämnar och dem jag lämnar kommer finnas kvar. Det är bara vi som försvinner och kommer någon vart.
Man är ju åldern nu då det är dags att gå vidare. Skolan är slut och man är egentligen inte bunden alls längre. Dock alltid lika jobbigt att säga hejdå och gå skilda vägar. Både med kärleken och med vänner. Det finns dem man träffar igen och dem som betytt allt och som sedan försvinner.
 
Vi människor är ju till naturen väldigt bekväma och hemmakära av oss. Det ligger som sagt i vår natur, och bland de flesta djur. Se bara på svanarna, de hittar sin partner sedan kan de tillsammans resten av livet. Grottmänniskorna lämnade inte sin grotta för skojs skull. 
Nu lever vi alla med drivet att komma vidare, att se och upptäcka så mycket som möjligt. Och all teknik som finns runt omkring oss har ju gjort världen mindre och mer lätttillgänlig.
Men sen finns de dem som aldrig kan nöja sig, som inte kan stilla det där suget i magen och det tror jag blir farligt i längden. Suget att hela tiden komma vidare, hitta någon/något lite bättre. De tillf'ällen man verkligen borde bryta upp och gå vidare är när man inte mår bra.
Jag kan med handen på hjärtat säga att det funnits flera tillfällen då jag kännt att jag varit så lycklig att jag hade kunnat död där och då. Det var inga märkvärdiga tillfällen. Att sitta i bilen tillsammans med någon man älskar, höra favoritlåten på radion och bara fyllas kärlek och lycka! Bara att känna att det viktgaste i livet är inte att ha allt utan att älska det man har av hela sitt hjärta.
 
Tillbaka till Barcelona, ni kanske märker att jag lätt tappar tråden och svävar ut.. Jag och Tildusen har samma tyck och tänk om det mesta. På våra senaste resor har vi båda haft samma prioriteringar. Vi har tex köpt och lagat egen mat eller ätit gatumat för att spara pengar och lägga det på drinkar eller kläder haha. Vi har sagt det att vi kan tänka oss att bo i ett råtthål första tiden bara vi kommer iväg! Vi är mer intresserade av att se och uppleva så mycket som möjligt än att leva flott!
 
4-☆:gt i Alanya
Pasta kokt i varmakoppen champinjon med ost och gurka
 
Äggröra med korv..
 
Pasta, ost & skinka - ketchup räddaren i nöden
 
Äter man såhär i London..
 
Har man råd med allt det här....
 
74 dagar kvar!
A piece of me ♥, Barcelona 2014 ♥ | | Kommentera |

Dream big

Idag är en sån dag då solen skiner och jag bara gå runt och dagdrömmer. Var ute och gick min och Rockys gamla vardagsrunda. Något av det jag saknar mest med lillkillen förutom hans livsglädje och kärlek så är det rutinerna han gav mig. Vi gick upp år frukost, gick en långrunda i ur och skur, sedan iväg till gymmet hem och äta lunch tillsammans och sedan en ny långrunda. Nu tycker jag det är svårare att verkligen få tummen ur.. Blir lätt att jag bara sitter och tiden går.
 
Börjar förstå de som hamnar i träsket med arbetslöshet. Jag är en sådan människa som mår om bäst av press och ett fullspäckat schema. De dagar jag är helt ledig eller när jag inte början förrän 17 så blir jag så seg hela dagen! Får liksom ingen pondus att komma igång! Och tänk då att inte ha en tid att passa eller något att klä upp sig till på dagar, veckor tillochmed månader. Man går hemma och dagen bara går. Klart man blir seg och trött och tråkig när man inte har något att nåla fast sitt liv vid. Jobbet är för mig förutom just ett jobb ett ställe där jag får träffa helt underbara kollegor som gör arbetspassen roliga och givande. Jag älskar att jag varje dag lär mig något nytt eller får chansen att lära ut något. Jag känner hur jag växer som människa och  börjar hitta mig själv.
 
Ibland när jag tänker tillbaka kan jag verkligen imponeras av mig själv att jag klarade sista året på gymnasiet med så bra betyg, ett halvtidsjobb, 4-5 dagar i veckan på gymmet och ett socialt liv. Visst var det dagar då jag trodde att allt skulle falla samman och kroppen skulle bryta ihop. Men det gör den inte. Man måste hoppa över många hinder här i livet för att komma något vart. Allt som prövar en lär en också väldigt mycket. Iallafall vill jag tro det.
 
Märker att detta blev lite flummigt. Ska över till farmor och farfar på lunch, gäller att passa på medans man fortfarande bor i samma stad! Längtar till våren, till värmen och till drömmarnas början.
 
Alltid vid din sida, bästa vän
 
 
 
 
 
A piece of me ♥ | | Kommentera |

Veckan som gått

Tjena tjena!
 
Dags att lägga ut lite privatliv på webben igen! Förra veckan la jag min "fitness-frida"-livstil på hyllan och lyckades kränga i mig inte mindre än 3 pizzor, 2 kebabrullar, X antal liter kolsyrad dryck, smörgåstårta, fler pannkakor än vad jag egentligen orkade...2 chokladpuddnings desserter, och sist men inte minst flera goda och en riktigt äcklig drink.
 
Så denna veckan är jag tillbaka på banan igen med en 10km promenad i ösregn, yeeeay.... Ska iväg till gymmet strax för en ben-pass. Inte så pepp just nu men med lite bra musik och en celcius så lyckas jag kanske vända denna dagen!
 
Tilda i onsdags efter spanskan innan vår över förväntan roliga utgång!
 
Choklad och chili.. URK
 
Pannkaksmys med Mollpis!
 
Fanny bjöd på helt fantastisk trerätters i lördags! Vem älskar liksom inte mini-pizzor?!
 
Dansade sedan bort maten inne på Moon med min fina vän Natha. Här med en redbull i glaset. Det roligaste med att vara ute nykter är ju att spana på alla fulla människor haha
 
Mysfrukost framför Sex and the City med min bundis Tilda <3
 
Hejdå-mys hos Malin nu innan hon åker till Australien. Självklart blev det deli-mat, heheheh
 
Så var ni lite uppdaterade igen!
A piece of me ♥, Bilder ♥, Fest ♥ | | Kommentera |
Upp