Dagen D

Då var dagen kommen.
 
Om 5 timmar sitter jag på tåget påväg till Köpenhamns flygplats och om 33 timmar kommer jag vara framme och inne i mitt rum i Thailand. Mitt rum de första två veckorna iallafall. 
Väskan är packad, pass , p-piller, biljetter, pengar ja allt är under kontroll. Hunnit med att träffa så många som möjligt av alla nära och kära här på hemmaplan så det känns skönt. Läskigt när man tänker att det kanske är 6 hela månader tills vi ses igen, men en dag i taget. 
 
Vet att det är as tråkigt att se bilder på mat, så är ni inte intresserade kan ni sluta läsa här.
 
Var som jag nämnde igår ute och gick en runda med Pappa och BIggan innan vi åkte hem till farmor och farfar på sen lunch. Farmor bjöd på sin husmans delikatess och jag åt så änglarna grät. 
 
På kvällen fortsatte maten i delikatessens spår, till förrätt blåmussel-soppa NOM NOM och till huvudrätt pepparbiff. Dock var jag så mätt när vi skulle äta pepparbiffen att jag bara fick i mig en tredjedel, men den som spar hon har för nu blir det pepparbiff till lunch med! 
 
A piece of me ♥ | | Kommentera |

Kräftskiva!

Gårdagen var en riktig 10-poängare!
Och inte var det så att jag vann en miljon på lotto, nej jag hade en riktigt bra fredag bara. Gott sällskap, bra mat och relativt regnfritt haha, vad mer kan man önska?
 
Blev väckt med frukost på sängen, finns väl ingen bättre start?!
 
 
Tåg hem till Halmstad, kunde i lugn och ro gå på stan själv och växla till thailänska bath och en vända till systemet. På tal om det, jag behövde inte legga på systemet. Stod redo med passet i handen, men kassörskan bah: "Ja då blir det 92 kronor tack"
Say what?! Nu får jag banne mig gå och investera i en bra anti-rynkkräm....
 
Hann även klämma in en fika med Max innan jag började fixa mig inför kvällen.
Natha hade styrt upp med kräftskiva och vi var bästa gänget! Jag planerade lite dåligt så hann aldig köpa och tina några kräfor, så för mig blev det kamben och räkor, men lika gott var det! 
Sedan hade Natha även fixat jelly-shots och blåbärshots, liiiiivsfarligt goda! Gick in till stan och dansade loss inne på Mårtenssons. Inte så mycket folk så vi hade gott om plats på dansgolvet, I love it. Hade en ring med 96:or ett tag runt oss, ha aldrig får man dansa ifred ;)
 
Idag mår jag faktiskt oförskämt bra. Jag som brukar bli tokbakis mår prima, lite huvudvärk men att jag kunde komma ur sängen min sista dag i Sverge efter vår utgång trodde jag aldrig haha. 
Resten av dagen ska gå i familje-tecken. Ska ut och gå en runda med pappa, Birgitta och hundarna, Sedan blir det en sväng till farmor och farfar på kaffe och kaka (kakor, bullar, saft, färska blåbär, paj och tårta om farmor får bestämma *blink blink* )
Ikväll ska vi äta blåmussel-soppa min favorit! Bästa med att åka iväg är att det blir önske-menu hemma haha. 
A piece of me ♥, Fest ♥ | | Kommentera |

Mobilspel

Hallå bloggisar! 
Varit uppe och hämtat mitt visum i Göteborg och passade på att stanna ett par extra dagar och därav en liten bloggpaus. Men nu är jag back on track! 
 
Nu har nedräkningen till Thailand flytten gått från dagar till timmar. Om jag börjat få resfeber än, svar: nej. Klart det kommer bli en omställning att befinna sig ensam på andra sidan jordklotet, men jag kommer ju ha mina kollegor där, skype med vänner och familj hemifrån, Marju kommer ner den 15:de september (TACK OCH LOV). Man vänjer sig och jag hoppas verkligen jag kommer trivas! Annars är ju maten väldigt god och det är ju alltid en tröst. 
 
Mitt visum!
Trodde jag skulle få ett personligt inplastat resekort med en bild på och massa texthäften eftersom jag lämnade in kopia på flygbiljetter, två fotografier i körkortsformat, själva ansökan m.m totalt 10 papper. Och allt jag får tillbaka är en handskriven lapp fast klistrad i mitt pass. Ja hopp.
 
Annars så har jag gått och hittat två nya favoritspel till mobilen. Det första är My little Pony och det andra Nemo's ref. Går ut på att bygga upp världar precis vad jag älskar, som gammal Sims gamer är detta precis i min smak.
I Pony-spelet bygger jag hus, och affärer som mina ponnies jobbar i och spelar spel med dem för att få de att gå upp i level och jobba mer - och tjäna mer cash till mig så jag kan bygga vidare.
 
 
 
I Nemo-spelet ska man bygga upp ett rev och få alla fiskar att trivas. Är man grym, som jag är, kommer Doris på besök, hehe. Vill ni ladda ner och bli min kompis kan ni adda: friidaus. Kan vi tjäna lite alger på att vara kompisar att mata våra plantor med haha. 
 
Minns för ungefär 2 år sedan spelade jag ett liknande spel som dessa som hette Tiny Village och jag var helt fast. I sex månader byggde jag på min stenåldersby, hade koll på mina dinosarier, gjorde så att 8-timmars passen de jobbade planerades in under tiden jag sov så att de var klara när jag vaknade på morgonen.  Inte alls beroende.
Men tillslut blev fallet att jag skulle utomlands i en vecka och kunde då inte ta hand om min by, och göra alla de uppdrag som krävdes för att hålla tillväxten vid liv. Så efter en veckas ofrivliig paus insåg jag mitt beroende och att det gått ut över mitt socioala liv och raderade det, Men AJ vad ont det gjorde i hjärtat. Lärde jag mig en läxa? Svar: nej. 
A piece of me ♥ | | Kommentera |
Upp