Vientiane -> Vang Vieng -> Luang Prabang

Herre Gud vart ska jag börja? När hördes vi sist? Laos Vientiane, right! 

Från Vientiane hyrde vi en scooter och åkte 4h till Vang Vieng, chillade vid vattenfall och sedan 4h tillbaka igen. Aj aj min röv! Road 13 mellan Vientiane och Vang Vieng behöver en reeeeejäl omasvaltering! 
Ser ni regnbågen? 

Från Vientiane blev det sedan buss till Luang Prabang! 
Checkade in på Lemon Laos/Spicy Laos/Easy backpacker, kärt hostel har många namn! 

Betalde 30.000 kip var, alltså inte ens 30kronor cheap cheap! 


Sedan blev det upptäcksfärd i staden och ett besök på nattmarknaden! Är nu en riktig backpacker och ägare av att par comfy-pants... 

Hittade ett stånd som sålde bakelser för 5-10kronor, om jag stod länge och velade mellan sorterna? Jaaaa! Jag menar, de hade ju tillochmed lussekatter! 

Efter mycket om och men, nomnom!

En we-fie från syskonen! 


Nästa dag blev mer äventyr, men ska ut och äta frukost nu sedan upptäcka Pai - tokälskar staden redan! 


Vientiane

Hallå bloggisar!! 

Första uppdaten från Vientiane - Laos huvudstad!
Kom hit kl:08:30 imorse efter att ha börjat resan kl:8:00 i onsdags i Phonom Penh... 

När vi skulle över gränsen fick vi först åka minibuss, gå (!!!) över gränsen, hoppa in i den nya minibuss, möta upp den stora bussen som var så full att jag och Simon fick sitta på plaststolar i mittgången, kaos i Laos! 


Blev en natts mellanlandning i Stung Treng och en natt på en nattbuss.
Denna nattbussen sov jag mycket bättre än på den vi åkte mellan Siem Reap -> Phnom Penh. Jag har fått varningar från flera olika håll att man ska vara vaksam om man åker nattbussar. De stannar ofta utmed vägen och låter folk gå in och sno saker ur väskorna från förvaringsutrymmet under bussen, och tillochmed att barn går in i bussen och snor saker från dig inne i bussen när du sover. På de riktigt risiga bussarna, om du väljer det billigaste alternativet och hamnar på platserna längst bak - där är risken störst för att du blir rånad, våldtagen, det har tillochmed rapporterats om att folk har blivit mördade. 
Så förra gången varje gång vi stannade kikade jag ut genom fönstret, och när de gick med ficklampa och lös upp i mitt och Simons "sovrum" satte jag mig upp i sängen och stirade in i ficklampan för att visa: "Ja, jag är vaken så passa dig!" 
Denna gången hamnade vi längst bak i bussen utan fönster, jämte reservhjulet och ovanför motorn, kunde inte bli sämre haha. Men jag kunde sova i lugn och ro, så gott som det gick iaf, med alla värdesaker under kudden. 

Japp här lyckades vi tränga ihop oss, 45 cm var! 


Inga sura miner dock, Palmarna är alltid glada! 

Idag har vi passat på att gå hela Vientiane runt! Började med en promenad runt Mekong och sedan in i trafiken, såg triumf bågen, morning market, käkat thaimat (bästa maten jag ätit sedan jag lämnade Thailand, finns inget så gott som chicken with ginger Eller chicken with cashewnuts) 


Nytt land - ny öl, här går vi inte miste om några erfarenheter! 


Såg massa valpar utmed vägen, så man absolut inte vill se valpisar. Helt utslagna  stackarna. Kom ett par och ville köpa en valp, försäljarn ryckte då ut en valp från buren och skulle visa hur den skulle stå och hur fin den var. Ville bara köpa de allihop och gosa med! 


Åkte även på en utskällning idag av en Laoskvinna.. Jag har varit halvsjuk sedan Siem Reap och på vårt dorm room i Phnom Penh hade vi alltid ACn på och jag blir alltid sjuk av ACn. Så min lätta förkylning har nu övergått till hosta och täppt näsa. 
Så för att slippa hosta hela nästa bussresa också med gick jag in på ett apotek. 
Så kom in med min strawberry smoothie  och säger att jag har hosta och ont i halsen, hon pekar på min smoothie och bah: NO ICE!!!!! Very bad!!!! You drink hot tea! 
1. Hot drink - no more ice!!! 
2. Medicine  
Så lovande henne att sluta med mina shakes och smoothies och köpte fishermans tabletter. 

40 sekunder innan jag åkte på min utskällning! God va den iaf.. 

Imorgon ska vi hyra en scooter och åka runt utanför staden för att se om vi gör några coola upptäckter! 

Ha det gött! 

Stung Treng

Halli Hallå från den lilla hålan Stung Treng! 

Efter många om och men hittade vi en buss som körde till Stung Treng och härifrån kommer vi imorgon att röra oss mot Laos! Blir först buss till gränsen, byte till ny buss åka till Pakse för att där byta till en nattbuss med sängar som kör oss de sista timmarna - en resa på totalt 20h wooohooi!
Resan idag på 10h lyckades jag plöja 2.5 av 3 böcker så vad jag ska göra hela morgondagen är ju en bra fråga... 

Just nu har vi fått ett av de två rum som vårt hostel hyr ut, annars är det deras familj och hundar som springer runt! Ungen skriker och mannen i huset undrar om vi inte ska köpa oss en "happy smoke".. Ja vad ska man säga! 

Åt en Simons specialare på bussen för att hålla oss mätta och belåtna.. Ja undra vad dietisterna skulle säga om detta. 


Ikväll blir det bara äta, spela kort och sova, resan börjar tidigt imorgon med! 

Ha det gött där hemma! 


Upp