Moshi

Hallå bloggisar! 
 
Passar på att ge er en liten uppdatering lite snabbt!
 
Resan till Afrika började redan i onsdagskväll då vi flög från Halmstad till Stockholm. Sov på Arlanda flygplats och 6:20 lyfte vi, först till Amsterdam och sedan vidare till Tanzania, Dar es Salaam. 
 
Vi kom från ungefär 24h efter vi startat vår resa, båda mycket trötta. Vi blev upphämtade av E's vän Ben och han körde oss till vårt hotell. Helt OK ställe, fanns myggnät, varmvatten och en myrstig utanför dörren - inget att klaga på! 


Hela fredagen åkte vi runt med Ben, fixade Tanzangianskt (??) telefonnummer och hängde hemma hos Ben. Under eftermiddagen och kvällen åkte vi mot kusten och satt vid ett superfint hotell och åt middag och drack en öl. Senare kom fler av Bens vänner och vi åkte vidare till ett annat ställe och tog ytterligare en öl. 
En öl normalt ligger på 3000 TZS dvs 11kr, helt OK. 
 
Kvällen blev ändå lugn för imorse steg vi upp 05:25 inte att leka med. Sedan väntade en 9.5h bussresa till Moshi - här är vi nu, precis i starten till Kilimanjaro. 
 
Tanken var att vi skulle ta två lugna dagar nu för att återhämta oss från resan och sedan bege oss iväg på safari, men min kära pojk har nu tillsammans med vår guide ändrat lite på planerna medan jag stod i duschen så nu åker vi istället imorgonbitti klockan 6:30 - hjälp mig... När får jag semester och sovmorgon egentligen? 
Nej ska verkligen inte klaga, här är super nice! 
 
Ha de! 
 
A piece of me ♥, Mina Minnen ♥, Resor, Resor, and stuff, Tanzania | Tanzania | | Kommentera |

Bo ihop

Tja! 

Som rubriken avslöjar så tänkte jag skriva lite om att bo ihop! Jag trodde aldrig det själv när jag flyttade till Barcelona men jag älskar att bo i kollektiv! Hemma tyckte jag om tystnad, stänga dörren bakom mig och ha mitt space. 

Här hemma bor jag ju med pappa och Simon och det är väl inte alltid det roligaste, men att dela lägenhet/hyra in sig i ett rum så får man en kanon kombination. Man har sitt egna men man delar alla allmänna ytor. 

När man kikar på dygnets 24h då går ju 8-10h på jobbet, 8h till sömn och de resterande 6-8h ska man hinna med alla vardagssysslor som städa, laga mat, tvätta och någonstans däremellan ska man hinna träffa vänner/partner - ett riktigt vardagspussel. Ska man träffa någon ska det stämmas ihop med bådas kalender och kommer det något mellan är det kört haha. Oftast när jag träffade kompisar i somras så fick man kombinera det med en vardagssyssla tex ses och laga mat ihop! Super mysigt och smart sätt att få det gå ihop. 

Att bo med sina vänner är det bästa jag gjort, man slipper tänka på "men när ska vi ses?" för man får massvis med gratis stunder ihop. Finns inget bättre än att gå upp på morgonen och sätta på kaffe för två. Man kommer garanterat (nästan iaf) se varandra varje dag utan planering, helt awesome. 
Plus man kan göra alla tråkiga saker som städa, diska och tvätta med en kompis och blir det nästan roligt hehe. 

Förra sommaren bodde jag ihop med Tilda, Linn och Susanna. Härlig mix och vi fick alla vår dos av vänskap trots att vi alla jobbade olika tider och hade fullt upp med andra vänner och partners. 

Och nu under sommaren har jag bott ihop med Jessica och Emma - totala främlingar om vi går 4 månader bak i tiden, men nu självklara vänner! 

Stackars Jessica råkade ur för lite bus när hon somnade på soffan..

Både Tilda och jag var nog rätt nervösa när vi skulle flytta utomlands ihop, vi fick höra från många håll att det skulle förstöra vår vänskap, och det skulle aldrig vara detsamma igen. 
Nej många saker har ändras och hänt mellan oss men bara till det bättre!
Vi hade varit bästisar i 10 år när vi åkte och att få bo ihop med en person som du bara vill vara glad med, göra roliga saker med och alltid känner dig trygg med - helt klart vinnande koncept. 

Man blir dock lite rubbad av att bara bo ihop med tjejer i två år.. Vi pratar ju öppet om precis allt som händer i vårt liv och kropp för den delen, så att komma hem och bo med två killar igen är verkligen ovant, ingen hemma förstår mensvärk, akut chokladbehov eller varför man "måste gråta av sig" ibland. Men det har sin charm det med. 
A piece of me ♥ | | Kommentera |

Tillbaka i gamla vanor

Hola,
 
Vilken vecka! Kan inte förstå att det är fredag imorgon?? Hallå? Kom jag hem för en vecka sedan? Vad hände med dessa sju dagar?!
 
Under veckan har jag hunnit träffa vänner, var ihop med Olivia de första 2 dygnen, familj - pappa, mamma, bror, farmor & farfar och sist men inte minst kusiner! Även hunnit med att jobba en del på Maxi, super kul att vara tillbaka och kom tillbaka i min Maxi-roll vääääldigt snabbt. Här har jag glömt x^2, kvoten ur, ja i princip all matte B, C och D haha, men däremot minns jag massvis med PLU-koder, lax 9004, Kamben 67172, kycklingklubba 573 - skulle kunna fortsätta i evigheter haha! 

Hunnit fixa med nytt pass, vaccinationer, lite shopping hehe och om en vecka är jag på g till AFRIKA! Så galet! 

I helgen blir det högskoleprovet, hej kom och hjälp mig.. Simons födelsedagsfest och på söndag kommer Erik ner tjoho! Riktigt roliga och mysiga dagar framför mig! 


A piece of me ♥ | | Kommentera |
Upp