Status

Sitter: Vid skrivbordet framför datorn.  
Mår: Ganska bra, varit så himla trött de senaste dagarna. Tror dels det kan bero på att det just nu är svinkallt i vår korridor så man vill bara ligga under täcket, och dels för att pollen har kommit igång. Måste köpa tabletter så min hjärna kan återgå till det normala.. Sedan har jag ap-mycket träningsvärk. Körde två pass yoga igår (ett morgon- och ett kvällspass), en timme kampsport på Actic och sedan sprang jag 5.5km på kvällen - mina ben är som två stolpar idag. 
 
Sovit: 9 timmar, så borde vara utvilad som en prinsessa.
Sovplats: Sängen  
Frukost: Turkisk yoghurt med musli och lite honung ringlat på och en stor kopp kaffe!
Idag: Ska jag läsa in mig till seminariumet imorgon i semiotik ( I know, crazy), börja kika på hur man skriver en populärvetenskapligartikel och göra klart mitt tal. 
Ikväll: Ska jag träna med ett par klasskompisar. Det är MMA-fys som gäller (samma läskiga pass jag körde förra veckan) och jag vill inte vara sämst så därför tvingar jag med dem. Nej skämt åsido, superkul att de följer med. 
Ser fram mot: 1. Valborg, 2. Varmare tider! Trött på snö nu!!! 
Nu: Får jag återgå till att läsa min lärares senaste utskick, woop.
 
Trots att jag bott här nu över fyra månader så tycker jag kyrkan är lika fin varje gång jag går förbi, men kommer väl ha tröttnat på den när jag är färdig med mina år häruppe hehe. Visste ni är kyrkan är lika hög som den är lång? #uppsalafact
 
A piece of me ♥, Listor ♥, Uppsala VT16 | Uppsala | | En kommentar |

Vilken helg

Hola, 
 
Helgen har varit en mix av lugn och kaos, och än är den inte slut. I fredags gick jag och la mig i god tid men väcktes abrupt 04:48 av att någon gick lös på min dörrklocka. Tog ett par sekunder innan jag kunde identifiera signalen och inte trodde det var en flyglarm som gick. Tänkte logiskt att det kanske var en av mina roomies som varit ute och festat och glömt/slarvat bort sin nyckel. Men ute i trapphuset stod en kille jag aldrig sett förr så jag stängde dörren igen och gick in och la mig. Men killen förde ett jäkla liv och fortsatte stöka i trapphuset så vi fick ringa polisen. Innan de hunnit komma och hämta honom hade han sparkat sönder ytterdörren till vårt trapphus.  Tog ett tag innan jag kunde somna om efter den händelsen. 

Igår var jag och fixade gästkort till Malin som kommer hit över Valborg, så roligt det ska bli!! Fett taggad! 
 
Blev en lugn kväll med amerikanska tonårsfilmer från 90-talet, så dåliga att de blir bra. Hade bestämt mig för en lugn kväll med hårinpackning så jag skulle komma upp tidigt och tvätta idag. Och mycket riktigt var jag först i tvättstugan och fick paxa maskinerna. Nu är allt rent, inhängt i garderoben och alla lakan strukna. 
 
Senare idag ska jag träffa Gisela, så mysigt! Och ikväll ska jag och Jacob gå och se Djungelboken! Fett höga förväntningar. 


A piece of me ♥, Uppsala VT16 | Uppsala | | Kommentera |

Torsdag 21/4 2016

Tjena bloggisar!
 
Helgen och resan med mamma var toppen, lugn och skön men ändå mycket som hände på få dagar. På söndagen så började vi med frukostbuffé i lugn och ro och sedan hoppade vi i varsin baddräkt och latade oss inne på spat. Spat hade två stora pooler och fyra bubbelpooler så vi simmade mellan de varma och kalla poolerna. De hade även så man kunde simma ut utomhus vilket vi gjorde ett par gånger efter at ha svettats inne i bastun. 
 
På bild har vi stora poolen och två av bubbelpoolerna. 
 
På eftermiddagen gick vi en sista sväng på stan och turistade. Jag köpte en jacka som jag spanat in redan första dagen och är så nöjd med den! Vi kom i tid till färjan, behövde inte ens springa utan vi var en timme tidiga och kunde äta en glass i lugn och ro - väldig kontrast till ditresan. 
 
Väl hemma i Uppsala igen så hade jag en del plugg att ta igen, så medans jag hade möte (frukost hehe) med min basgrupp var mamma snäll och planterade om alla mina blommor på rummet och pyntade till vårt lilla studentkök. 
 
Direkt efter mamma åkt hem mot Halmstad sprang jag till gymmet för ett kampsport inspirerat pass, älskar det! Det är tränaren på det passet som bjöd in mig att testa MMA-fys som jag nämnde förra veckan. Så det vågade jag mig på igår, och jävlar vad med stryk jag fick. I beskrivningen står det:
"Är du nyfiken att du prova på en träning där du använder din egen kroppsvikt som redskap, då är detta träningsformen för dig! Vi träffas två gånger i veckan och tränar MMA-fys, en träningsform som riktar sig till dig som söker nya utmaningar och variation i vardagsträningen. "
Superkul tänkte jag - men gruppen var nog en öppen träning för MMA-fighters på olika nivåer så jag stod mest som en slagpåse i 90 minuter. Men jag kan ju inte bli sämre iallfall. Jag har ont i precis hela kroppen idag och har blåmärken på ben och armar. Men skam den som ger sig. 
 
Direkt efter passet bev det en snabbdusch och så svirade jag om. Hade bestämt med ett par klasskompisar att vi skulle fira att vi alla blev godkända på tentan med dans - och sagt och gjort. Vi, jag och fem killkompisar, dansade till 90-tals musik på Norrlands nation igår, as kul!!
 
Så idag har jag skickat in en analys till delkursen Retorisk analys och nu är tanken lite yoga och lunch. Helgen kommer bli superlugn dels för att det är fyra dagar kvar till CSN men också så jag kan spara på krafterna till Valborg, so exited!!! 
 
Ha de!
A piece of me ♥, Mina Minnen ♥, Resor, Resor, and stuff, Uppsala VT16 | Tallinn, Uppsala | | Kommentera |
Upp