Vecka 8

Hola,
 
Har en fullspäckad vecka framför mig, och är både as taggad, och lite nervös för hur allt ska gå ihop hehe.
 
Måndag:
Klockan nio kommer ett par kurskamrater hit för frukost. Jag tänkte smälla ihop amerikanska pannkakor med frukter och bär, nutella och glass - hela kostcirklen så att säga. Hehe :) Förutom att trycka i oss massvis med gósaker ska vi även hålla våra tal inför varandra, lite övning innan det blir på riktigt senare i veckan.
 
Vid 16.00 hoppar jag på tåget till Stockholm för att träffa min papsi - ingen är gladare än jag just nu iiiiiiiiiiii :D 
 
Tisdag:
Deadline på tal-manuset, förhoppninsvis har jag bara fått fixa småsaker och kan skicka in det och andas ut.
Plugg plugg plugg: Topikerna, Topoi och multimodal retorik - woop woop!
 
Onsdag:
Fri-dag - woop woop, fast nej, sen kommer jag ju ihåg att jag är student och måste revidera min kröniska från förra veckan. Men fick bra och konstruktiv kritik så det ska nog gå vägen. Bör även få in ett möte med min basgrupp från skolan så vi kan plugga till torsdagens seminarium. 
 
Torsdag:
Inlämning av reviderad krönkika - do not forget. Seminarium hela morgonen fun fun fun hoppas jag. Sista bitarna vi lär oss nu för sen blir det repeition inför kommande tenta. 
 
Fredag:
Fredag älskade fredag, TAL - nu blir det action på riktigt med våra tal inför publikoch lärare. Förhoppningsvis går det bra och vi kan gå och ta en öl ihop efter. 
 
Spännande och rolig vecka men kan nog glömma att sitta och slöa framför en serie, fokus på målet och bollen kommer gå in!
 
A piece of me ♥, Uppsala VT16 | | Kommentera |

18 Februari 2016

Go'kväll bloggisar! 
 
Fullt upp i skolan och det är sviinkul! Det har tagit lite tid att komma in i livet här uppe, ny stad, inte känna en kotte (typ) och börja plugga på riktigt. Ingen snäll lärare som säger vad man ska göra utan allt ska man kunna kolla upp och fixa på egen hand. Men vet ni vad, nu - en månad in på mina studier - känner jag att det går!
Haft en toppen vecka med taco-kväll med vänner, bra seminarium i skolan, lunch med en nyfunnen vän och lite annat smått och gott. 
 
Hade min första inlämning förra veckan och genomgång plus kritik idag - kändes OK. Första gången jag fick sitta ner och få kritik från klasskamrater men också ge. Vi hade alla skrivit kolumner/kröniker om valfria ämnen, väldigt roligt att både skriva och läsa de andras. Näst på agendan står skriva och framföra tal - hjälp..... Ibland är jag rädd att jag tagit mig vatten över huvudet, men då får man pusha sig själv lite extra och påminna sig om att det är utanför comfort zonen man lär sig och utvecklas.
 
Önska mig lycka tilll :) 
A piece of me ♥, Uppsala VT16 | | Kommentera |

Fettis-onsdag

Hallå bloggisar,
 
Veckan är igång och i full fart, redan onsdag och helgen är så nära att jag nästan kan nudda vid den.
Har i veckan haft möte med min basgrupp, pluggat både hemma och med Linnea ute på nation i stan och idag blev det en fika med basgrupppen följt av seminarium. Blev självklart en semla för att fira semlans dag, dock en dag försent. Men fettisdag, fettis-onsdag jaja semlan satt fint. Körde på årets trendsemla, nutellasemlan! Nom nom nom. 
 
Förra veckan var Mollpis med kompis Alex i Uppsala och hälsade på så vi gav oss ut och lunchade följt en sväng på systemet. Super kul att få träffa gamla kompisar, kunna dra igång ett samtal som aldrig dött, fint med vänskap som inte rostar. Vädret var amazing med så jag dammade av mina Raybans, kärlek. 
 
Nu ska jag käka kvällsmat och sedan smälla av en Johan Falk-film, har kommit till 15 av 17 .... på en vecka hehe. Stressigt och jobbigt liv som student, eller..  
A piece of me ♥, Uppsala VT16 | | Kommentera |
Upp