Vecka 47

Vad gör du just nu?

Sitter på Statsvetenskapliga instutitionen och svarar på instuderingsfrågor i förvaltningsrättsligöversiktskurs. 

Vad gjorde du för exakt ett halvår sedan?

För exakt ett halvår sedan var det 21 maj och jag och Julius var ute med båten på premiärtur! 

 
Vad gjorde du för exakt ett år sedan? 

Om jag inte minns helt fel bokade jag en biljett idag för ett år sedan ner till Barcelona och åkte dagendärpå. Går nog till historien som det mest spontanta jag gjort hehe. 

 Vad är det sämsta med denna vecka?

Är nog att det ska regna kommande dagar så den lilla snön vi fått kommer bli grå och slaskig. 

Vad ska du göra i höst?

Plugga, inget kul planerat alls tyvärr. 

Vad önskar du att du gjorde just nu?

Låg på en strand i ett varmt land med en bra bok och en kall Coca-Cola.

 

Vad borde du göra men orkar bara inte?

Åka och storhandla och fixa med matlådor.

 Vad är det bästa du vet?

Sådär på rak arm: nybäddad säng, kryddstark mat, vakna och känna mig utvilad, vara riktigt utmattad efter ett träningspass och komma hem till lagad mat! Även naturgodis (allt som är doppat i choklad) dricka vin med tjejerna, mysa med Julle. Resa med bra sällskap! 

Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?

Borde väl åka och handla.. Bokat in ett yogapass, gå på föreläsning och på fredag har jag tackat ja till att jobba ett pass i baren igen. 

Har du något onödigt du gör?

Absolut, lägger så mycket dötid på att scrolla igenom bloggar och instagram innan jag går och lägger mig på kvällarna. Ibland går det en hel timme utan att jag märker det. Så onödigt. 

Vad åt du till frukost idag?

En fralla med ost och paprika, intressesumrfarna hoppar!

A piece of me ♥, Listor ♥ | | Kommentera |

Warszawa part 2

Fortsätter berätta om vår tjejresa till Warszawa! Missade att skriva det i förra inlägget men vi som åkte var jag, Matilda, Linn och Rebecka. Tjejerna var här i Uppsala för lite mer än ett år sedan så det var på tiden att vi fick ihop ett litet äventyr igen. Sista kvällen satt vi och spekulerade i vart vi skulle åka härnäst, Lissbon? Ljubljana? Vem vet!
 
måndagen klev ju upp till ett soligt och härligt Warszawa, helt underbart då det blåst, regnat och haglat på oss tidigare haha. Vi begav oss ut och njöt av en god brunch, lyxade även till det med lite bubbel medan vi bestämde oss för vilket spa vi skulle till under eftermiddagen. 
Sedan strosade vi runt i Warszawa med siktet ställt på gamla stan. Men liksom tidigare dagar växlade vädret något extremt så vi sicksackade mellan att gömma oss inne på små fik från snö och regn och njuta av de fina gatorna och byggnaderna. 
 Vid fyra på eftermiddagen hoppade vi in i en Uber och åkte till spanläggningen: Studio Sante. Vi var alla fyra väldigt peppade och bokade in varsin 30-minuters massage och var redo för full avkoppling. Vi fick oss dock en smärre chock när vi klev in i bastuområdet och det var fullt med nakna män! Vi hade missat att badkläder var förbjudna så vi smet ut till poolerna och hämtade mod innan vi gav oss tillbaka igen. 
 
Detta basturummet var min absoluta favorit! Låg på varma stenar och bara slappande av i 45° graders värme. Så behagligt, kändes som en varm och skön sommardag. 
Efter ett par avkopplande timmar begav vi oss hemåt, piffade till oss och begav oss ut igen. Kvällens restaurang blev Sketch! Åt en kanongod sallad och till det drack vi lite drinkar. 
Vi ville passa på att dansa en sista gång innan hemfärden så vi begav oss till bargatan som låg bara ett par hundra meter bort. Bargatan en måndagskväll var dock inte mycket att hänga i granen, fanns en cocktailbar, en strippklubb och en dansställe. Så vi tog en drink på baren och gick sedan vidare och dansade. När vi kom ut ett par timmar senare snöade det mycket fint. 
 
Tisdag och dag för hemfärd. Vi klev upp tidigt, fixade oss, checkade ut och begav oss ut för en sista frukost/brunch tillsammans. Hamnade på ett mycket mysigt ställe Vincent. Åt en god laxmacka, drack färskpresad apelsinjuice och en stor cappuccino. 
Flygresan hem gick smidigt och sedan hämtade Julius upp mig på centralstationen i Stockholm och vi åkte hem till Uppsala igen. Fick en helt fantiastisk resa med goda vänner och god mat! Blev väldigt positivt överraskad av Warszawa! Var väldigt häftigt att gå runt bland skyskraporna och sedan mitt i allt stod ett riktigt ruckel som bara glömts bort. Alla vi mötte både dagtid och kvällstid var jättetrevliga! Perfekt weekendstad, snabb och smidig flygresa, billigt och bra att både bo och äta, fanns både kulturella och mindre kulturella aktiviteter att ägna sig åt! 
 
Underbar helg med tjejerna, trots hagel, snö och orkanvindar haha! 
 

Sunday snooze

Haft en väldigt lugn och skön söndag, faktiskt har jag haft en lugn och skön helg! Började helgen tidigt med att "göra fredag av en torsdag". I torsdags hade vi nämligen sittning med programmet, så efter skolan åkte jag hem och fixade mig innan det var dags för fulsittning aka "sexa". Blev en helkväll med förfest, sittning, dans och en burgare från Max. 
 
Under fredagen gjorde jag och Julius inte många knop. Vi hade Bron-maraton och lagade hemmagjord pizza, en supermysig fredag helt enkelt. Igår så passade jag på att göra hårinpckaning och ta igen de avnitt av Wahlgrens värld jag missat under tentapluggtiden. Somnade i relativt god tid och vaknade redan vid kl.9 imorse. Yogade, första gången på 100 år kändes det som(!). Gick en promenad med Linnea, perfekt sätt att både komma ut och få luft och catcha up. I eftermiddag ska jag gå och träna, också det 100 år sedan, och sedan preppa matlådor för veckan. Har över ett kilo potatis hemma jag måste göra något av..   
A piece of me ♥ | | 2 kommentarer |
Upp