Warszawa part 2

Fortsätter berätta om vår tjejresa till Warszawa! Missade att skriva det i förra inlägget men vi som åkte var jag, Matilda, Linn och Rebecka. Tjejerna var här i Uppsala för lite mer än ett år sedan så det var på tiden att vi fick ihop ett litet äventyr igen. Sista kvällen satt vi och spekulerade i vart vi skulle åka härnäst, Lissbon? Ljubljana? Vem vet!
 
måndagen klev ju upp till ett soligt och härligt Warszawa, helt underbart då det blåst, regnat och haglat på oss tidigare haha. Vi begav oss ut och njöt av en god brunch, lyxade även till det med lite bubbel medan vi bestämde oss för vilket spa vi skulle till under eftermiddagen. 
Sedan strosade vi runt i Warszawa med siktet ställt på gamla stan. Men liksom tidigare dagar växlade vädret något extremt så vi sicksackade mellan att gömma oss inne på små fik från snö och regn och njuta av de fina gatorna och byggnaderna. 
 Vid fyra på eftermiddagen hoppade vi in i en Uber och åkte till spanläggningen: Studio Sante. Vi var alla fyra väldigt peppade och bokade in varsin 30-minuters massage och var redo för full avkoppling. Vi fick oss dock en smärre chock när vi klev in i bastuområdet och det var fullt med nakna män! Vi hade missat att badkläder var förbjudna så vi smet ut till poolerna och hämtade mod innan vi gav oss tillbaka igen. 
 
Detta basturummet var min absoluta favorit! Låg på varma stenar och bara slappande av i 45° graders värme. Så behagligt, kändes som en varm och skön sommardag. 
Efter ett par avkopplande timmar begav vi oss hemåt, piffade till oss och begav oss ut igen. Kvällens restaurang blev Sketch! Åt en kanongod sallad och till det drack vi lite drinkar. 
Vi ville passa på att dansa en sista gång innan hemfärden så vi begav oss till bargatan som låg bara ett par hundra meter bort. Bargatan en måndagskväll var dock inte mycket att hänga i granen, fanns en cocktailbar, en strippklubb och en dansställe. Så vi tog en drink på baren och gick sedan vidare och dansade. När vi kom ut ett par timmar senare snöade det mycket fint. 
 
Tisdag och dag för hemfärd. Vi klev upp tidigt, fixade oss, checkade ut och begav oss ut för en sista frukost/brunch tillsammans. Hamnade på ett mycket mysigt ställe Vincent. Åt en god laxmacka, drack färskpresad apelsinjuice och en stor cappuccino. 
Flygresan hem gick smidigt och sedan hämtade Julius upp mig på centralstationen i Stockholm och vi åkte hem till Uppsala igen. Fick en helt fantiastisk resa med goda vänner och god mat! Blev väldigt positivt överraskad av Warszawa! Var väldigt häftigt att gå runt bland skyskraporna och sedan mitt i allt stod ett riktigt ruckel som bara glömts bort. Alla vi mötte både dagtid och kvällstid var jättetrevliga! Perfekt weekendstad, snabb och smidig flygresa, billigt och bra att både bo och äta, fanns både kulturella och mindre kulturella aktiviteter att ägna sig åt! 
 
Underbar helg med tjejerna, trots hagel, snö och orkanvindar haha! 
 
A piece of me ♥, Mina Minnen ♥, Resor, Resor, and stuff | |
Upp